KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Egyrészt a váci rendőrkapitányság a Btk. 317. § (1) bekezdésébe ütköző sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt 1997. szeptember 10-én elrendelte a nyomozást. Másrészt a tehergépkocsi lefoglalására azért nem került sor, mert a sértett 1997. augusztus 29-én megbízta az egyik kft.-t, amelynek telepén az autó egyébként megtalálható volt, hogy azt értékesítse a nevében. A vételárból bizonyos összeget előlegként át is vett.
Ezzel együtt igazat adok képviselő úrnak a tekintetben, hogy itt a megfelelő rendőri szervek nem jártak el helyesen akkor, amikor az állampolgárt, az ügyfelet küldözgették egyik helyről a másikra, és közben számára nem adták meg a megfelelő tájékoztatást. Ezért e tekintetben vizsgálatot rendeltem el. A vizsgálat eredményéről a képviselő urat majd tájékoztatni fogom, mert a panaszos felháborodásával és a képviselő úr felháborodásával is egyetértek.
Ami az ügy kezelését illeti, sajnos ezzel együtt is azt kell mondanom, hogy az ügyben a polgári jogi eljárás keretein belül tudja érvényesíteni a panaszos az anyagi követeléseit. Ez független a büntetőeljárás menetétől.
Végül ez az ügy is mindenkit arra figyelmeztet, hogy megfelelő tartalmú szerződéseket kell kötnie, ellenőriznie kell azt a partnert, akivel a szerződését megköti, mert csak ebben az esetben vannak meg a megfelelő garanciái annak, hogy vagyonát és adott esetben üzleti érdekeit megfelelő védelemben legyen képes részesíteni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem