ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk az ajánlás 1., 3., 4.., 5. és 8., valamint a kiegészítő ajánlás 1. és 7. számú pontjai alapján. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 255 igen szavazattal, 11 ellenében, 23 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 6. és 7. számú pontjaiban Szász Domokos úr a törvényjavaslat 7. § (1) bekezdésében a törvény 37. § 3. számú pontjának módosítását kezdeményezi. Ezekben a "nyereményszorzó" helyett a törvény szövegében a "tétszorzó" kifejezést javasolja szerepeltetni a bukmékeri rendszerű fogadás meghatározásában. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel ezekkel a módosító javaslatokkal együtt határozunk az ajánlás 10. számú pontjában szereplő indítványról. Ebben pedig Páva Zoltán és Bakonyi Tibor urak a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésében a törvény 37. § 8. számú pontjának módosítását kezdeményezik. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a költségvetési nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 84 igen javaslattal, 161 ellenében, 49 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 12. és 13. számú pontjaiban szereplő indítványok alternatív megoldást javasolnak a törvény hatálybalépésének időpontjára. A 12. számú pontban Páva Zoltán és Bakonyi Tibor azt javasolják, hogy a törvény a kihirdetését követő 15. napon lépjen hatályba. A költségvetési bizottság támogatja, a többi azonban nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 210 ellenében, 36 tartózkodással nem fogadta el.
Most a 13. számú pontban Szász Domokos azt kezdeményezi, hogy a törvény a kihirdetését követő harmadik napon lépjen hatályba. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 213 igen szavazattal, 50 ellenében, 25 tartózkodással elfogadta.
Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem