ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Most soron következik a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának 1996. március 1. és 1997. március 10. közötti tevékenységéről szóló beszámolóról és az abból adódó feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak szavazásáról történő határozathozatal. Az előterjesztést H/4617., a bizottságok együttes ajánlásait H/4617/7. számon kapták kézhez. Előzetes jelzés szerint Kósa Ferenc úrnak kellene szót adnom, a bizottság elnökének, de nem adok szót, mivel nem kér.
Most a határozathozatal következik.
A Magyar Szocialista Párt frakciója szavazást kért az ajánlás 3. számú pontjában szereplő módosító indítványról mint az előterjesztő által támogatott módosító javaslatról. Az előterjesztő azonban a módosító indítványt nem támogatta, ezért arról a frakció kérése nélkül is határozunk.
Először a költségvetési bizottság módosító javaslatáról határozunk az ajánlás 1. számú pontja szerint. Az indítványt az előterjesztő és az emberi jogi bizottság is támogatja. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 2. számú pontban lévő javaslat elfogadását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 243 igen szavazattal, 42 ellenében, 6 tartózkodással elfogadta. (Folyamatos zaj.)
Az ajánlás 3. számú pontjában Veres János úr a határozati javaslat 3. számú pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy a költségvetési törvényjavaslatot a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően terjessze az Országgyűlés elé. A költségvetési bizottság támogatja, az előterjesztő és az emberi jogi bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen szavazattal, 109 ellenében, 13 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem