SZÁSZ DOMOKOS

Teljes szövegű keresés

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon röviden fogok tudni reagálni, mert minden úgy van, ahogy Rusznák képviselőtársam ezt mondta. Két éve találkoztunk először ezzel a módosítással az ellenzéki oldalon. Meg kell nyugtatnom, hogy akkor is pozitívan fogadta a koalíciós képviselők egy része. Mint ahogy látja, Varga képviselő úrnak még mindig kicsit más a véleménye, mint, mondjuk, nekem. Ez az egyik indoka annak, hogy eltartott két esztendeig.
A másik indoka még természetesebb, tudniillik ahhoz, hogy egy ilyen súlyú adótörvényt módosítsunk - mert ez teljesen átstrukturálja az országot -, bizony nagyon komoly modellszámításokat kell végezni. Ahogy a képviselő úr említette a számokat - hogy az élelmiszeriparban ez mennyire súlyos és hátrányos -, a mostani számítások szerint 50-53 százalék javulást eredményezhet az élelmiszeriparban. Viszont értelemszerűen lesznek olyan ágazatok - többnyire kereskedelem, szolgáltatás -, ahol emelkedést okoz, feltételezve természetesen, hogy az önkormányzatok kivetik a magasabb kulcsot, magyarán: ugyanazt az adóbevételt meg szeretnék kapni. Tehát csupán ez a magyarázata annak, hogy két évig tartott, és nem az, hogy ellenzéki vagy koalíciós pártok javasolják, hiszen ezt az ügyet le kellett szimulálni.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem