SZÁSZ DOMOKOS

Teljes szövegű keresés

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon lenyűgözött, amit Kávássy képviselőtársam itt az előbb előadott, de félek, hogy most, amikor reagálni fogok néhány dologra, nem fogunk tudni erről érdemben vitatkozni, mert feltételezem, hogy valaki írta azt a beszédet, és emiatt érdemi vita nem tud kialakulni.
Még azt is sajnálattal meg kell jegyeznem, hogy valószínűleg a múltkori vezérszónoklatot sem hallgatta végig, ezért én öt pontban végigfutnék rajta, megpróbálom másfél perc alatt. A magánnyugdíjnál az öröklés lehetősége kedvezmény, nem megsarcolás meg szipolyozás. Hiszen ha nem vezetnénk be ezt a passzust a törvényben, akkor haláleset lévén ugyanúgy öröklési adót kellene fizetni, mint minden másra ebben az országban. Egyetlen kedvezményt hozunk be, hogy a magánnyugdíj intézményében, ha a tagságot is átveszi valaki, és ezzel preferáljuk ezt a dolgot - nem a tőkéseket, hanem a későbbi haszonélvezőket, tehát akik a rendszerből kapnak -, ez kedvezmény.
Azt, hogy az illetékek 800-ról 2000-re, meg 1000-ről 2000-re emelkednek, valószínűleg nem kell magyaráznom; azt, hogy egy névváltozás manapság már nemcsak annyit jelent, hogy a személyibe beírják a nevet, hanem az összes adatrendszerben és a teljes informatikai rendszerben egyre több dolgozónak, és hála istennek egyre magasabb fizetésű dolgozónak kell ellátni ezt a feladatot, tehát nagyon is jogosult az elvégzett munkáért többet fizetni.
Hogy egy külföldi vállalkozásnak a cégbejegyzése, ami egy párhuzamosan, most még nem tárgyalt törvényben szereplő új lehetőség - tehát nem régi lehetőség, egy új lehetőség -, ott én csak annyit mondok, fejben számoljunk át csak százforintos márkával: 2000 márkába kerül egy külföldi vállalkozásnak a magyarországi bejegyzése. Nem akarom taglalni azt, hogy ott kint mennyi az átlagfizetés, tehát hogy ez sok vagy kevés, mert ezt szipolyozásként említette a képviselő úr. Jól megszipolyozzuk a külföldi vállalatot azzal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy egy félhavi átlagkeresetet kérünk egy cégbejegyzésért.
Elnézést kérek, lett volna még mit mondanom. (Dr. Kávássy Sándor: Nekem is, de felesleges.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem