DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Országgyűlés! Pusztai Erzsébet olyan kitűnő felkészültséggel rendelkezik a maga területén - és ez igen széles terület -, hogy nem szükséges kiegészítéseket mondani az ő érveihez.
(16.50)
Mégis, a kormánypárti érvelésben van néhány olyan mozzanat, amit, úgy gondolom, érdemes szóvá tenni. Az egyik talán csak humoros. Pitt valóban Anglia egyik legnagyobb miniszterelnöke volt, de nem azért, mert pitiáner adóztatási módszereket is alkalmazott, hanem ennek ellenére. Nagy miniszterelnöknek nagy az árnyéka - lehet mondani, és ő tényleg halhatatlanná vált miniszterelnöki tevékenysége révén. Azonban, ha az árnyék nem a nagysághoz kötődik, akkor már sokkal több a probléma.
A képviselőnő azt mondotta: joggal emlékeztet arra, úgy gondolja, hogy ő és többen mások is szóvá tették, hogy az egészségügy költségvetése nem eléggé megalapozott, és ez szükségszerűen maga után fogja vonni a pótköltségvetést. Idejében figyelmeztetett erre. Úgy gondolom, nem amiatt, mert egy ilyen mondás az ellenzék részéről kockázatmentes, hanem mert olyan felismerései voltak, amelyek ehhez a következtetéshez vezették őt. A kockázatot nyilvánvalóan annak kellett viselnie, és ha sajnos csak virtuális felelősség van is parlamentünkben, a virtuális felelősség természetesen azokra nehezedik, akik nem jól kockáztattak, amikor megalkották a költségvetést.
A harmadik mozzanat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amihez hozzá szeretnék szólni... (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem kétperces!) Igen?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem