DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET, a szociális és egészségügyi bizottság kisebbségi véleményének előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ellenzéki képviselők a bizottsági ülésen nem szavazták meg a törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságát. Nem szavazták meg azért, mert ez az előterjesztés ugyanúgy megalapozatlan, amilyen megalapozatlan volt az eredeti költségvetés.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az eredeti költségvetésben a befizetések elmaradása azért következett be, mert azt a Pénzügyminisztérium túltervezte, illetve rosszul tervezte. A gyógyító-megelőző ellátásban a költségek növekedése azért következett be, mert eleve alultervezték, illetve 8 milliárd olyan összeget terveztek a költségvetésbe, amiről előre lehetett látni, hogy nem fog megvalósulni. Tehát nem valami véletlen csoda folytán ilyen ez a társadalombiztosítási költségvetés, hanem egészen pontosan azért, mert amit a kormány ebben a törvényjavaslatban leírt, az a leírás pillanatában nem volt igaz.
Már csak az a kérdésünk, tisztelt képviselőtársaim, mit értünk azon, hogy "törvény". Hiszen ebben a parlamentben sorozatosan szavaznak meg önök, kormánypárti képviselőtársaim, olyan törvényeket, sorozatosan szavaznak be törvényekbe olyan tételeket, amelyekről a szavazás pillanatában világosan lehet tudni, hogy nem igaz.
Tehát az ellenzéki képviselők nem szavazták meg ennek a törvénynek az általános vitára való alkalmasságát, mert egészen megdöbbentő dolog, hogy miközben a társadalombiztosítás, az egészségbiztosítás önkormányzata számokkal tételesen bizonyítja, hogy nem lesz annyi bevétel, aközben a Pénzügyminisztérium, nem törődve az adatokkal és a számokkal, mégis előterjeszti, a kormány elfogadja és mégis benyújtja a parlament elé azt a pótköltségvetési javaslatot, ami a benyújtás pillanatában már megint nem igaz. Egyszer talán már ideje volna a kormánynak szembenézni a valós helyzettel! Sajnos az elénk benyújtott '98. évi költségvetés megint nem azt mutatja, hogy a valós helyzettel szándékoznak szembenézni. Ezért, tisztelt képviselőtársaim, kérem, gondolkodjanak el azon, meddig folytatható ez a gyakorlat!
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem