DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Orosz István szocialista képviselőtársam az adómorálról beszélt, én kereszténydemokrataként az érdekről szeretnék szólani. Ugyanis azt gondolom, hogy derék dolog az erkölcsre hivatkozni, kell is, meg hiányzik is ez a bizonyos adómorál, de akkor az a feladata az államnak, hogy olyan érdekviszonyokat teremtsen, hogy érdemes legyen adózni. Erre pedig, tetszik, nem tetszik, nehezíti vagy nem nehezíti az adóhivatal munkáját, a különféle kedvezmények megadása, kilátásba helyezése a megoldás. Nyilván nem lehet a "Kiváló Adózó" és az "Érdemes Adózó" virilista címet bevezetni, mert ezzel nem jutnánk előbbre.
A másik megjegyzés, amit tenni szeretnék: itt többen hivatkoztak a tízéves évfordulóra, mint az szja-törvény bevezetésének évére. Én ezt a tízéves évfordulót egy kicsit másképp is megéltem. Ez volt az az év, amikor a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetése jóváhagyta a személyi jövedelemadó-koncepciót, beleértve azt is, hogy abban ne legyen a gyermekek után semmiféle kedvezmény. Ez volt az az év, amikor egy maroknyi civil csoport, melynek magam is tagja voltam, el tudta érni, hogy a központi pártutasítás ellenére ez a parlament ebben az épületben mégiscsak bevezette az eltartotti adókedvezményt vagy legalábbis a gyermekek utáni ezer forintos leírást.
Sajnálatos dolog, hogy ez a gondolat, hogy ne legyen, tehát az MSZMP akkori koncepciója nyolc évvel később a Magyar Szocialista Párt - már nem Munkáspárt - vezette kormány áldozatává lett. Ez is egy évforduló, és egy nagyon sajnálatos évforduló.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem