DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Bauer képviselőtársam szereti a jubileumokat, hisz azzal kezdte a hozzászólását, hogy tíz évvel ezelőtt vezették be a véleményem szerint akkor sem pozitívnak érzett személyi jövedelemadót.
Hadd mondjak egy másik dátumot! 1977-ben vezette be az eberti nyugatnémet kormányzat a pedagógusok szakkönyvvásárlási kedvezményét, tehát húsz évvel ezelőtt, amelyet azután, ha jól emlékszem, 1987-ben vezetett be az akkori NDK minisztériuma, megállapítva, hogy a pedagógusfizetések - mint ahogy ezt annak idején Ebert is mondta - a többi jövedelmekhez képest elmaradottak voltak, a pedagógusjövedelmek rosszabbak és kedvezőtlenebbek voltak, még Nyugat-Németországban is, amikor ez bevezetésre került, ha összehasonlítottuk más értelmiségi, sőt más olvasó vagy könyvolvasó szakmával.
Én úgy gondolom, hogy ez a kedvezmény, amelyet nálunk '92-ben vezetett be a kultuszkormányzat, amelyik jócskán elkésett, majdnem 18 évet, de még az NDK-hoz képest is tíz évet (Sic!), valamennyire javította a közérzetét azoknak a pedagógusoknak, akiknek a helyzete ma is rendkívül súlyos.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem