BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Igen, köszönöm, elnök úr. Folytatva az előbbi gondolatmenetet, hogy Bauer képviselő úr értse, miről van szó:
Itt nem az a Varga Mihály által fölvetett gondolat megy tovább az én logikámban, hanem én arról beszéltem, hogy aki ingatlant értékesít, az addig építhetett magának vagy a gyerekének ebből az ingatlanértékesítésből származó jövedelméből lakást. Ezt önök tavalyelőtt ősszel megváltoztatták, és azt mondták, hogy nem, fizesse csak be nyugodtan, majd ha megépítette, visszaigényelheti.
Ugyanakkor viszont csak 10 százalék forrásadóval terhelik a kivont jövedelmet! Tehát aki elad egy ingatlant, annak a jövedelmét 10 százalékkal - amikor ugyanebben az adósávban 48 százalékos adó terhelte a munkajövedelmeket!
Ha ez nem világos, Bauer úr, akkor azt kell mondanom, hogy valami más szakma után kell nézni, mert ez egyértelműen azt mutatta, hogy van egy kedvezményezett csoport, amelynek a kormány lehetőséget akar teremteni arra, hogy adó nélkül kivonja a jövedelmeket a gazdaságból, és átcsoportosítsa máshova. Ez semmi mással nem magyarázható, ez ezt jelenti!
Ugyanakkor, ugyanebből a forrásból, aki be akar ruházni, az nem teheti meg. Kérem, az nem, nem, fizesse csak be! Logikailag érthető? Nekem csak úgy érthető, ha valamilyen alantas szándék van mögötte, mert egyébként nem. Sem adó-, sem politikai szempontból.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem