BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Két kérdés, amit Bauer úr fölvetett, egyik az adócsökkentés. Már a vezérszónoklatban is elmondtam az MDF részéről, hogy jelenleg nem látom Magyarországon lehetőségét annak, hogy jelentős adócsökkentés legyen - ebben a törvénytervezetben, amiről Bauer képviselő úr is beszélt, nincs is. Azt kérem csupán, hogy akkor ne tessék róla beszélni. Ha valami nincs, ne tessék róla beszélni! Akkor azt kell mondani: kérem szépen, a gazdasági helyzetünk azt teszi lehetővé, hogy szinten maradjon. Akkor, amikor az adótábla nem változik, és az inflációt az adófizető "károlja" el, akkor nekem ne beszéljenek adócsökkentésről, kedves Bauer képviselő úr!
A másik az adókedvezmény kérdése. Egyetlen gondolat ezzel kapcsolatosan, ezt már évek óta folyamatosan, mindig mondom: ha nem tudunk jelentős kedvezményt adni a fiatal - úgy értem, hogy több gyereket nevelő - családoknak, akkor próbáljuk meg otthagyni náluk azt a pénzt, amit ők megtermeltek, és arra fordítanák, amire egyébként nekünk támogatást kellene nekik megszavazni - ilyen kérdés az ingatlanértékesítésből származó jövedelmek adóztatása. Önök 1996-ban bevezették, hogy az ingatlanértékesítésből származó jövedelmek adóját annak is be kell fizetnie, aki abból lakást akar építeni magának vagy családtagjának, és amikor megépítette, akkor visszaigényelheti. Ezzel csak meghosszabbodik a mosókonyhától az egy plusz két félszobáig vezető út, de semmi eredménye nincs. Miért nem tudjuk otthagyni nála ezt a jövedelmet akkor, amikor azoknak, akik viszont nem akarják lakásépítésre fordítani, minden évben valamilyen trükkel kedvezményt tetszenek kiharcolni? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Érdekes módon ezt Bauer képviselő úr sem tavaly, sem az idén nem vette észre.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem