DR. LOTZ KÁROLY

Teljes szövegű keresés

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A kérdésben említett jelenség valós, és nem is ismeretlen előttünk. A Hírközlési Főfelügyelethez ez év februárjától kezdődően sűrűn érkeztek ilyen panaszok, különböző bejelentések, különösen a Galyatető környéki rádióamatőröktől. Azóta négy, tevékenységét megengedhetetlen módon gyakorló, szabálytalanságot elkövető rádióamatőrt sikerült azonosítani. Ellenük a hírközlési hatóság szabálysértési eljárást indított és rádióengedélyüket visszavonta. Mindezekről és a folyamatban lévő eljárásokról tájékoztatást kapott a Magyar Rádióamatőr Szövetség és a Rádiótechnika című szaklap szerkesztősége, azzal a kéréssel, hogy mielőbb adjanak hírt a történtekről.
Az adott esetek hátterében nem műszaki problémák húzódnak meg. A jól működő adóberendezések, sajnos, olyan emberek kezébe is kerülhetnek, akik valamilyen okból képtelenek betartani az emberi kommunikáció normáit, engedélyükkel visszaélnek, mások tevékenységét akadályozzák, és nem ritkán botrányokat okoznak. Az ilyen magatartást tanúsító személyek kiszűrése ugyanolyan nehézségekbe ütközik, mint például a telefonbetyárok zaklatásának felszámolása. Bár az idén megindított fejlesztések elősegítik a felderítés és azonosítás hatékonyságának növelését, nagyobb mértékű előrelépést csak az általános viselkedési normák javulása, a tevékenység kulturált gyakorlása hozhat. A hírközlési hatóság ennek tudatában is változatlanul felhasznál minden engedélyezett, rendelkezésére álló eszközt, és igyekszik a visszaéléseket megszüntetni. Ebben messzemenően számít a rádióamatőrök korábbi tapasztalataira és további összefogására, aktív közreműködésére.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem