SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Elöljáróban engedje meg, hogy boldog születésnapot kívánjak önnek. S ha már születésnapokról van szó, akkor hadd emlékeztessem önöket arra, hogy holnap lesz egy éve annak, hogy a parlament példás hétpárti konszenzussal - illetve több mint 90 százalékkal - megszavazta az úgynevezett veszélyes ebek elleni védelemről szóló törvényt. Nem kis büszkeséggel mondhatjuk, hogy jó törvényt alkotott az Országgyűlés. Közel egy éve alig-alig hallhatunk úgynevezett harci kutyák okozta balesetekről. A törvényalkotás nagyrészt elérte célját, a megalkotott jogszabály visszatartó ereje megfelelő volt.
Persze, senki sem dédelgetett naiv álmokat akkor. Tudtuk, hogy lesznek olyanok, akik nem a jogkövető magatartást választják, és vállalva a büntetőjogi következményeket, engedély nélkül tartanak veszélyes ebeket. Azt is tudtuk, hogy olyanok is lesznek, akik kiskaput keresnek a törvényen, és vállalva akár az okirat-hamisítás bűncselekményének elkövetését is, másik fajtaként törzskönyveztetik veszélyes ebeiket. Ezért is biztosított lehetőséget a törvény arra, hogy a kormány végrehajtási rendeletben elsősorban a staffordshire terriereket veszélyes ebbé nyilvánítsa.
Újabban egyre több hírt kapunk, de már más veszélyes állatok okozta gondokról. Szinte hetente hallunk arról, hogy megvadultak majmok; észre sem vehető, de azért életveszélyes skorpiókról hallunk; pókokról; utcán befogott vagy gazdáját megmaró mérges kígyókról.
Tisztelt Miniszter Úr! Éveket vártunk az állatvédelmi törvény benyújtására, és a pitbull-törvény megalkotásakor is azt mondtuk, hogy majd az állatvédelmi törvény fogja rendezni ezt a problémát. Ezért kérdésem a következő: miután az állatvédelmi törvény súlyosan érint közbiztonsági kérdéseket, mikor fogadja el a parlament az állatvédelmi törvényt (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet a felszólalási idő leteltére.), hogy megóvjon bennünket az egyre szaporodó veszélyes állatoktól.
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem