KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Most megint azzal kell számolnunk, ami már tegnap is előfordult a Parlamentben, nevezetesen: képviselő úr megpróbál párhuzamot vonni az egyébként mindenkit joggal irritáló, és éppen ezért a rendőrség által igen nagy erőkkel nyomozott robbantásos ügyek, valamint a tegnapi, a bíróság által nem engedélyezett demonstráció között. Én meg azt gondolom, hogy a két ügyet nem szerencsés, tisztelt képviselő úr, összekapcsolni. Nem szerencsés azért, mert ami a robbantásos ügyeket és általában a szervezett alvilággal kapcsolatos problémákat illeti, ott a rendőrség igen nagy erőfeszítéssel mindent megtesz annak érdekében, hogy féken tartsa a bűnözésnek ezt az egyébként erősödő ágát.
A másik oldalon viszont - ezt elmondtam már tegnap is - arról van szó, hogy a gyülekezési törvényben foglaltaknak megfelelően mindenki számára adott a lehetőség, hogy demonstráljon, tegnap azonban éppen ezzel ellentétben egy, a bíróság által nem engedélyezett demonstrációt kíséreltek meg. Ilyen esetben a rendőrség éppen a törvényben foglaltaknak megfelelően a demonstrációt feloszlatja.
(14.20)
Ezt tette; eközben semmilyen brutalitásról tanúságot nem tett; semmilyen erőszak alkalmazására sor nem került; a rendőrség ellátta a feladatát.
Azt is elmondtam, tisztelt képviselő úr, hogy abban az esetben, ha a demokrácia játékszabályait mindnyájan fontosnak tartjuk, akkor ezeket mindenki számára kötelezőnek kell elismerni. Tegnap a rendőrség a törvényben foglalt kötelezettségének tett eleget, olyan mértékű erőt alkalmazva, ami ehhez szükséges volt.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem