ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom az Országgyűlés tagjainak figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 8., 10., 12., 13., 15., 16., 17., 18. pontjaiban, és a kiegészítő ajánlás 1., 2. és 14. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 222 igen szavazattal, 50 nem ellenében, 29 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
A kiegészítő ajánlás 9. pontjában Göndör István... (Göndör István: Visszavonom!) Visszavonta.
A kiegészítő ajánlás 21. pontjában Molnár Péter a törvényjavaslat 1. számú mellékletének kiegészítését javasolja, mely szerint az adatfeldolgozási és multimédia információt hordozó CD-lemezek 12 százalékos adómérték alá tartozó terméknek minősülnek. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 147 igen szavazattal, 130 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta. (Folyamatos zaj.)
Az ajánlás 14. pontjában Orosz Sándor és képviselőtársai a törvényjavaslat 12. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ebben a gazdasági társaságok jogutód melletti megszűnésére vonatkozó szabályok hatálybalépésének időpontját határozzák meg. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 37 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 22. pontjában Molnár Péter a törvényjavaslat 2. számú mellékletében az áfatörvény 2. számú mellékletét új ponttal javasolja kiegészíteni. Indítványa szerint tárgyi adómentesség alá tartozó szolgáltatásnak minősül a számítástechnikai adattermékek kiadása. A kulturális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 148 nem ellenében, 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Jelzésre:) Nincs ilyen.
(18.30)
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem