DR. OROSZ SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem sikerül megtartanom a jó szokásomat. Mindössze azért kértem szót, hogy a mezőgazdasági bizottság elnökeként megnyugtassam Veér Miklós képviselőtársamat: a látszat néha csal.
Természetesen arról az indítványról, amit a 167. sorszámon beterjesztett, a bizottságnak az az álláspontja szerepel, hogy egyharmada sem ért egyet vele. Ez kizárólag annak köszönhető, hogy a bizottság álláspontja szerint ennek a c) pontnak nem Cserszeg vidéki körzetnek, hanem cserszegi körzetnek kell lennie. Egyébként pedig teljes mértékben egyetért a mezőgazdasági bizottság azzal, hogy a Hévíz-Egregy része legyen ennek a borvidéknek.
Összegzésként is mindenképpen el kell mondanom, hogy természetesen sok helyről kapott sok képviselőtársunk megkeresést, ebben a paksamétában is van egy jó pár, amelyek olyan indítványt tettek, hogy ilyen-olyan átrendezést hajtson végre a borvidékek, bortermőhelyek sorában. Ezek közül azokat, amelyek száz százalékig biztosan hasonlók, tehát pontra, vesszőre egyeznek a végső elképzeléssel, azokat az indítványnak megfelelően a mezőgazdasági bizottság befogadta. Amiben ilyen eltérések vannak, mint ahogy azt Veér Miklós képviselőtársam indítványa kapcsán is jeleztem, ott természetesen elutasítottuk, de maga az összegző módosító indítvány, amelynek előterjesztésére a holnapi bizottsági ülés lesz hivatott, természetesen már ezek és az ön által említett hegyvidékek, borvidékek esetében is - emlékeim szerint mindegyik esetében - azt fogja tartalmazni, amit ön a hozzászólásában megfogalmazott. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem