T. ASZTALOS ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Annak, hogy szólni kívánok, az az oka, hogy Torgyán képviselő úr a felszólalásában elég csúsztatott formában megtámadta az ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztert. Olyan állítást mondott a benyújtott törvénytervezet kapcsán és azzal összefüggésben, ami nem állja meg a helyét.
Többször, több alkalommal elmondtuk, hogy az energiaárak emelését a kormány több részletből kifolyólag kénytelen megtenni. Többször elmondtuk, hogy az ez év január 1-jével betervezett energiaár-emelés nem a kormány eddigi munkájának eredménye. Többször elmondtuk, hogy az ez év január 1-jén végrehajtott energiaár-emelés egy halasztott energiaár-emelés, több éve tartó hiányt pótolt, amikor egy nagyobb mértékű áremelésről döntött ez a parlament. Az ez évi áremelések tulajdonképpen az inflációs hatásokat kiegyensúlyozzák, és erről beszélt miniszter úr, amikor körülbelül 15 százalékos mértékben határozta meg az energiaár-emelést erre az évre. De a januári áremelés nem erre az évre vonatkozó áremelés volt.
Szeretném még elmondani, hogy a privatizációt és az áremelést konkrétan egymásbamosni megint megtévesztő és csúsztató álláspont, mert többször elhangzott már ebben a Házban, hogy az energiaár-emelés nem szorosan összefüggő a privatizációval. Annak természetesen van egy időbeli és egy tartalmi összefüggése, de energiaár-emelésre ilyen nagyobb mértékben akkor is sor került volna, ha a privatizáció nem történik meg, mert évek óta halasztották azt az energiaár-emelést, azt a kompenzációt, amelyet meg kellett volna tenni. Az energiaszolgáltatók, az energiarendszerek kerültek volna veszélybe, ha azokat az intézkedéseket a kormány január 1-jétől nem teszi meg, amelyeket megtett.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem