DR. OROSZ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bauer Tamás nagy vitatkozó - gondolom, mindannyiunk számára élvezet vele vitatkozni. De elöljáróban valamit szeretnék megjegyezni: nem Bauer Tamás az első szabaddemokrata képviselőtársunk, aki a szabaddemokraták benyújtott, tárgysorozatba vett, de napirendre nem tűzött javaslatát adja elő felszólalásában. Szeretnék hivatkozni a Házszabály 101. §-ára, amely azt mondja ki, hogy a törvényjavaslat tárgyalása az általános vitával nyílik meg. Az általános vitával nem nyílt meg azon javaslat tárgyalása, amit szabaddemokrata képviselőtársaim benyújtottak, tehát nem tudom pontosan hova tenni azokat a felszólalásokat, amelyek sűrűn körüljárják ezeket a javaslatokat.
De nem erről kívánok szólni, hanem arról, amit Bauer képviselő úr az egyház és állam szétválasztásáról mondott. Egyetértek azzal a megállapításával, hogy a finanszírozásban ez a szétválasztás nem történt még meg, de vele ellentétben pontosan úgy érzem, hogy ez a benyújtott törvényjavaslat lépést jelent erre a szétválasztásra. Hiszen a kormányprogramnak van egy olyan mondata, amit ő ugyan idézett, de kellően átsiklott felette, amelyik azt mondja ki: arra törekszik a kormány, hogy az egyházak költségvetési automatizmus révén jussanak állami támogatáshoz.
Nos, képviselőtársaim, ezek a költségvetési automatizmusok épülnek most be a törvény révén (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), és nem lesznek kitéve az egyházak a minden évi költségvetési alkunak a saját finanszírozásukban. Úgy vélem (Az elnök csengője ismételt megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy ez előrelépés a kormányprogram megvalósításában.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem