DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Én két percben természetesen nem végezhetem el mindazt a vizsgálatot, amit a kisebbségi biztos, továbbá az oktatási és kisebbségi bizottság. Tehát amennyiben akár a kisebbségi biztos, akár az említett bizottságok ezzel a kérdéssel foglalkozni kívánnak, természetesen a tárca készséggel áll rendelkezésükre.
Ami a feladatok finanszírozását illeti, a kisebbségi iskolák többletfeladatait a költségvetés többletnormatívával ismeri el. Ezeket a normatívapótlékokat vagy fejkvótapótlékokat a jövő évre tervezett és éppen a tisztelt Ház előtt fekvő költségvetési törvényjavaslat jelentősen emelni javasolja. Tehát azt gondolom, hogy e feladatellátás finanszírozása is megoldott.
Mindenesetre - még egyszer mondom - amennyiben akár valamelyik illetékes bizottság, akár a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa ezt a kérdést vizsgálni kívánja, a tárca minden erejével kész rendelkezésére állni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem