DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az országot a Budapest Bank eladása kapcsán, a kormány számaiból kitűnően, mindösszesen hozzávetőlegesen 32 milliárd forintos, tehát csillagászati összegű kár érte. Ebből a kárból a Polgári Bankkal kapcsolatban keletkezett kár miatt az Állami Számvevőszék 1 milliárd 100 millió vonatkozásában büntetőfeljelentést tett. Az én szerény számításaim szerint még mindig közel 31 milliárd forint hiányzik a Budapest Bank eladása kapcsán. Úgy gondolom, a kormány eddigi hallgatása és szerénysége, hogy nem adott felvilágosítást abban a tárgykörben, hogy mit kíván tenni a még hiányzó 31 milliárd forint tekintetében, egy bűnügy vádlott-társai közt elfogadható magatartás lenne, de semmiképpen nem fogadható el attól a kormánytól, amely azt állítja önmagáról, hogy harcol az állami vagyon eltüntetése meg a korrupció ellen.
Úgy gondolom, hogy itt legalábbis két kérdésre kellene felelnie a miniszter úrnak; hangsúlyozom, a miniszterelnök úr nevében, mert én később a miniszterelnök úr vonatkozásában visszakérdezem a leckét, sőt, ennél többet is fogok tenni.
Tehát miből fedezi a kormány - ez az első kérdésem - ezt a 31 milliárdnyi kiesést, sőt, a Polgári Bankkal együtt 32 milliárdot? Mikor szánja el magát - ez a második kérdésem - a büntetőfeljelentés megtételére?
Várom megtisztelő válaszait. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem