DR. SEPSEY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Alelnök Úr! Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés felkérésére megvizsgálta a Budapest Bank privatizációját. A Számvevőszék jelentései - beismerem - valóban nem megnyugtatóak a kormánytöbbség számára. A Számvevőszék megállapította, hogy ez a privatizáció célszerűtlen volt, gazdaságtalan volt. Lassan olyan félszáz milliárd forintjába kerül a magyar állampolgároknak a Budapest Bank. Az a Budapest Bank, amelynek csodálatos elnöke pénzügyminiszteri posztot is betöltött, s a magyar állampolgárok számára igen hasznos intézkedéseket javasolt.
Az Állami Számvevőszék elvégezte a munkáját, és a törvény kötelezettségénél fogva, ha bűncselekményre utaló gyanús jeleket talál, akkor meg kell hogy tegye a följelentést az illetékes helyen. Ezt megtette az Állami Számvevőszék a Budapest Bank privatizációja kapcsán, mert úgy érezte, nem mehet el szó nélkül bizonyos dolgok mellett. Ennek a feljelentésnek a tényét valakik kiszivárogtatták. A kiszivárogtatást követően a legolvasottabb magyar napilap azt a vastag betűs fejlécet közölte: nincs alapja az ÁSZ-feljelentésnek. Sulykolja a közvéleménynek, hogy az Állami Számvevőszék eleve téved. Utána közli vékony betűvel: mondja az érintett személy jogi képviselője. Ez azért nagyon csúnya megtámadása az ÁSZ-nak.
A Bankszövetség tiltakozik az ÁSZ feljelentése ellen, ahelyett hogy megvizsgálná, hogy a magyar bankárok áldásos tevékenysége miért került több száz milliárd forintba a magyar állampolgároknak. Ezért kérdezem alelnök urat, mi a véleménye arról, hogy az Állami Számvevőszéket, amikor a törvényi kötelezettségét végzi, akkor támadják, nem pedig megdicsérik ezért.
Várom válaszát, alelnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem