DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Úgy gondolom, nem kell önt arról meggyőznöm, hogy távol áll tőlünk annak szándéka, hogy pejoratív értelemben használjuk a "vállalkozó" elnevezést és kört. Azt hiszem, hogy a vállalkozók között is épp annyi rendes, tisztességes ember van, mint a társadalom bármely más rétegében. Valóban - főként az elmúlt időszakban, elmúlt hónapokban - volt néhány olyan bűncselekmény, ami jelentős nagyságrendű volt, illetve olyan durva formátumban jelentkezett, és amelynek vállalkozók voltak a sértettjei; az elkövetőkről még nem tudok bizonyosat mondani.
Csak annyit tudok megígérni a képviselő asszonynak, hogy a rendőrség - és természetesen a nyilatkozók - figyelmét felhívjuk arra, hogy nagyon ügyeljenek arra, hogy amennyiben más foglalkozási ágú követi el adott esetben a bűncselekményt, akkor ez nagyon pregnánsan jelenjen meg a hírekben is, és valóban ne legyen összemosva. De azt hiszem, hogy ezekben az esetekben nem ilyen összemosásról volt szó, hanem valóban vállalkozókról.
Az olyan különbségtétel pedig, hogy kényszervállalkozó vagy nem kényszervállalkozó, azt hiszem, ez viszont már nem a rendőrség feladata. De hangsúlyozni szeretném - mivel én magam is érzékelem ezt a problémát -, valóban felhívjuk a rendőrség figyelmét arra, hogy amennyire csak lehet, pontosan fogalmazzanak az ilyen elkövetések esetében.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem