MÉCS IMRE

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon jóleső érzés volt a kormány képviselőjével, Kovács László külügyminiszterrel együtt az Országgyűlés képviseletében részt venni ezen a nagyszerű ottawai nemzetközi konferencián.
Jóleső érzés volt több szempontból is; egyrészt az a rendkívül meleg légkör, az a rendkívül pozitív és progresszív mentalitás, ami ott kibontakozott, messze túlmutatott a taposóaknák betiltásának témáján. Azt mutatta, hogy világszerte igény van arra, hogy tovább folytassuk és folytassák a leszerelést, és erre kitűnő lehetőséget nyújtott ezeknek a szörnyű, sunyi és gonosz fegyvereknek a betiltása. Közismert, hogy ezek a fegyverek igen kevés katonát ölnek meg, annál több civilt, gyereket, szegény gombaszedőket, és több százezerre tehető az aknák áldozatainak száma.
Rendkívül érzelmes és érzelmekkel teletöltött beszédeket hallhattunk, és jólesően kellett tudomásul venni, hogy ennek a nagy nemzetközi mozgalomnak az élvonalába kerültünk. 1996 decemberében az Országgyűlés elfogadta azt a határozatot három szabaddemokrata képviselő javaslatára - és itt kell megemlítenem Kaszás Tibor indítványozó, úttörő szerepét ebben -, amely felszólította a kormányt, hogy kezdjen ez irányú tárgyalásokat. A kormány példamutató módon magáévá tette, továbbfejlesztette ezt a gondolatot, és valóban elsők között voltunk azon országok körében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelyek már törvénnyel a tarsolyukban írhatták alá ezt a nagyszerű és példamutató egyezményt.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem