MÁDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Magyarországon a vállalkozókat a központi elvonások mellett a hitelfelvételi lehetőségek is sújtják, és többek között az is jelentős probléma, hogy számukra átláthatatlan és állandóan változik az a jogszabályi környezet, amely az ő tevékenységüket érinti, szabályozza.
A tavaly novemberben született társadalombiztosítási törvény módosítása azóta a parlament által kétszer lett módosítva, miközben a VI. hó 11-ei alkotmánybírósági határozat visszamenőleg 1997. január 1-jére megsemmisítette a minimális bér 50 százalékára vonatkozó rendelkezéseket. Az alkotmánybírósági határozat törvénymódosítás formájában még nem öltött testet, de a járulékalapok megállapításánál már nem hagyható figyelmen kívül. Az év kilencedik hónapjában még számos kérdésben nincs tiszta jogi helyzet. A Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár egyik felelős vezetője szerint a tb-bevallást érdemes szakértővel elkészíttetni, éppen úgy, mint az adóbevallásokat, mivel szerinte a tb-jogszabályok értelmezése sem egyszerűbb, mint az adójogszabályoké, aminek "egyszerűségével", azt hiszem, az állampolgárok és mi is tisztában vagyunk - idézőjelbe téve az "egyszerű" kifejezést.
Akik túlfizették járulékukat, a tényleges visszafizetéshez kérelmet kell hogy beadjanak, mivel a pénztár csak ennek alapján döntheti el, hogy a pénzt az érintett a számlájára kéri vissza, vagy a jövőben esedékes járulék előlegeként kívánja kezeltetni. Kérdéseim mindezek ismeretében a következők.
1. Az alkotmánybírósági határozatok mikor jelennek meg törvénymódosítás formájában?
2. Azok az ügyfelek, akik többet fizettek, mikor kapják vissza pénzüket, illetve a kamatot mikortól kapják?
Érdeklődéssel várom a Pénzügyminisztérium államtitkárának válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem