DR. HOMOKI JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát. Arra kérem - főleg a szocialista - képviselőtársaimat, hogy most az egyszer ne fogadják el az államtitkár válaszát. Gondoljanak dr. Hajdú János esetére, akinek majdnem az életébe került a maffiával való találkozás; az ő kocsiját, képviselőtársaim, már Kis-Jugoszláviában használja a maffia. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Hú! Honnan tudod? - Derültség. - Zaj.) Addig nem is lehet szó hatékony fellépésről, amíg az autótolvaj tudja, hogy a zöldhatáron minden gond nélkül átviheti a lopott holmit. Nem lehet szó hatékony fellépésről, amíg minden 30 kilométerre esik egy határőr. A határőrnek nincs joga fegyverhasználatra, csak akkor, ha megtámadják. Kérem, bárki megközelítheti a határt, senkinek sincs joga megkérdezni az illetőtől, hogy mit keres ott. Kérem, a tiltott határátlépés szabálysértésnek számít; körülbelül olyan büntetéssel jár, mint amikor valaki átmegy a piroson. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)
Képviselőtársaim! (Általános zaj.) Kérem, hogy ne fogadják el ezt a választ. Ez egy blöff volt, ezért ne fogadják el a választ, és... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem