DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! E Parlament falai között már többször szerepelt a Közoktatási Intézettel kapcsolatosan az Ok-Tat botrány, amely 291 millió forint eltűnését jelentette.
Én nem ezzel szeretnék foglalkozni, hanem azzal a kérdéssel, hogy ezt követően a minisztérium elbocsátotta Mihály Ottó igazgató urat, de az elbocsátás olyan dokumentum alapján történt, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság visszahelyezte. Egyes információk szerint sem az indoklás, sem az intézmény megnevezése - amiből elbocsátották - nem volt megfelelő, így a bíróság az érdemi rész vizsgálata nélkül - csak formai okokra hivatkozva - visszahelyezte az igazgató urat. Ennek következtében 1,8 millió forint - vagyis 1 millió 800 ezer forintos - elmaradt jövedelmet kellett kifizetni a volt igazgató úrnak, akit a minisztérium ismét elbocsátott, de kifizette ezt a 10 hónapra járó 1,8 millió forintot, vagyis havi 180 ezer forintos elmaradt jövedelmet.
De ezzel még nincs vége az Országos Közoktatási Intézet kálváriájának, hiszen a jelenlegi igazgató - aki csak megbízott igazgató, hiszen az elmúlt másfél évben nem sikerült igazgatót találni -, a megbízott igazgató ellen is fegyelmi eljárás indult. Miközben folyamatosan beszélünk a nemzeti alaptantervről, a hozzá tartozó helyi tantervek módszertani készítéséről, pedagógus-továbbképzésről, és így tovább, aminek az egyik legfőbb intézménye a Közoktatási Intézet, 1996 decembere óta nincs igazgatója ennek az intézménynek, és Báthory Zoltán helyettes államtitkár úr azt ígérte, hogy most már lesz pályázat, és lesz igazgatója az intézménynek.
A kérdésem a következő államtitkár úrhoz: ki készítette el az elbocsátó nyilatkozatot, miért hibásan készült el, és mikor lesz már végre rend Magyarország egyetlen közoktatási intézetében? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem