DR. CSAPODY MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Bizonyára nem veszi rossz néven, hogyha azt mondom, hogy ez egy mesebeszéd-stáció ebben a szomorújátékban.
Kovács László miniszter úr, az ön főnöke, október 27-én azt mondta nekem válaszként: "Nem Horn Gyula szájából hangzott el először az, hogy máshol is lehetne egyetemet létesíteni." Itt van a kezemben az önök kormányának Horn Gyula által jegyzett úti beszámolója, kormányjelentése... (Dr. Daróczy Zoltán közbeszól.), amelyben a következő olvasható - tehát emlékeztetem, azt mondta Kovács László külügyminiszter úr, hogy nem Horn Gyulától hangzott el. Ez mit ír? Horn Gyula felvetette, van-e elvi akadálya önálló magyar egyetem létrehozásának egy később meghatározandó városban. Javasolta, vizsgálják meg a létesítés pénzügyi-technikai feltételeit és a helyszín kérdését. Erre mondta Ciorbea miniszterelnök úr azt, hogy a magyar fél pontosan megértette a román fél helyzetét, és ennek nagyon örül.
Hogy van az, hogy önök mást állítanak a nyilvánosság előtt, és ugyanakkor írásba adják annak az ellenkezőjét? Erre várom a magyarázatot. (Taps az MDF és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem