ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 4., 7., 10. pontjában és a kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő javaslat elfogadását.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 236 igen szavazattal, 17 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Pál Béla és képviselőtársai a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 4. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. Ebben meghatározzák azt a kört, amelyben vállalkozói igazolvány nélkül folytatható mezőgazdasági tevékenység. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 97 igen szavazattal, 171 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában Takács Imre a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 4. § (5) bekezdése c) pontjának kiegészítését javasolja. Indítványa szerint a kérelmező nyilatkozatában szerepeltetni kell a társadalombiztosítási számot is. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 226 igen szavazattal, 46 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadta.
A 8. pontban Pál Béla és képviselőtársai a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 4. § (7) bekezdésének módosításával azt kezdeményezik, hogy a kamara a bejegyzési kérelem rögzítését követő 2 nap helyett 5 napon belül továbbítsa az adatokat az illetékes hatóságoknak. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 175 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 12/1., a 12/2. és a 13. pontokban szereplő módosító javaslatok alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 9. § (5) bekezdésében a kormány felhatalmazását tartalmazó szabály kiegészítésére. A rendelkezés szerint a kormány meghatározott időn belül, a törvény hatálybalépése előtt rendeletben szabályozza a nyilvántartás rendjét és a vállalkozói igazolvány formai követelményeit.
A 12/1. pontban a gazdasági bizottság azt javasolja, hogy a kormány a rendeletet legkésőbb 1998. február 28-ig hirdesse ki. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel együtt határozunk a 14/1. pontban szereplő indítványról is. Az alkotmányügyi bizottság a 12/1. pontot támogatja, a 14/1. pontot nem támogatja, a többi bizottság egyik pontot sem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(20.20)
Most a foglalkoztatási bizottság indítványáról határozunk a 12/2. pont szerint, amelyben a rendelet kihirdetése időpontjának a törvény kihirdetését követően 1998. február 28-át javasolja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 213 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Kelemen András javaslatát teszem fel szavazásra a 13. pont szerint. Az indítvány alapján a rendelet kihirdetésének 1998. január 31-ig kell megtörténnie. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 211 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk.
Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezik.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem