ASZÓDI ILONA KATALIN

Teljes szövegű keresés

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A borágazat megmentése érdekében már többször tettem fel kérdést több tárcához azért, mert úgy vélem, hogy az államigazgatás több ágának összehangolt működésére van szükség ahhoz, hogy e kérdésben valamilyen eredményre jussunk. Interpellációmat a földművelésügyi miniszterhez jó régen, még szeptember 18-án nyújtottam be. Azért akarom még ma is elmondani, mert - bár kétségtelen, hogy sok elmozdulást látok az ügyben, a Földművelésügyi Minisztérium az elmúlt időszakban valóban nagyon sok mindent tett az ügyben - lehetőséget akarok adni arra, hogy ezt a Földművelésügyi Minisztérium elmondja nekünk. Ugyanakkor azt is ki kell fejeznem, hogy a helyzet ma is nagyon rossz. Azt gondolom, még bőséggel vannak tennivalók, és a Földművelésügyi Minisztériumnak is lesznek még tennivalói.
Három témát szeretnék most felhozni az elfogadott bortörvény kapcsán. A bortörvénnyel kapcsolatban a szakma megegyezik abban, hogy előremutató, és a borhamisítás visszaszorítása érdekében ez alapján minden bizonnyal tudunk tenni valamit. Azonban továbbra is kérdés marad számomra, és azt hiszem, sokunk számára, hogy akkor, amikor a hegyközségeket felruházzuk különböző feladatokkal - ellenőrzési feladatokkal, származási bizonyítványok kiosztásával, kivágással, telepítéssel, tárolás nyilvántartásával kapcsolatos feladatokkal -, vajon ezeknek a feladatoknak meg tud-e felelni a hegyközség.
(16.00)
Milyen tervei vannak a Földművelésügyi Minisztériumnak arra vonatkozóan, hogy a hegyközségek meg tudjanak felelni ezeknek a feladatoknak?
Hasonló a kérdésem az Országos Borminősítő Intézet megnövekedett feladataival kapcsolatosan. Vajon az Országos Borminősítő Intézet eleget tud-e tenni majd azoknak a feladatoknak, amelyeket megkapott? Vajon önmagában véve csak a forgalombahozatali engedélyek kiadását el tudja-e végezni akkor, amikor tételes minőségvizsgálatra lesz szükség, egy egész megyében sok ezer, talán sok tízezer minőségvizsgálatra?
És a harmadik kérdés, amire szintén szeretnék valamilyen választ kapni... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Egy pillanat. (Derültség.) A jogkövetkezmények kapcsán... (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Elnézést, tényleg lejárt az időm, de egy kérdést hadd tegyek fel.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem