AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai '96. évi költségvetése végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitájában megfogalmazódott az az igény, hogy az Állami Számvevőszék észrevételeinek figyelembevételével kell azt véglegezni. Az Állami Számvevőszék igen részletes feltáró munkájával szolgáltatott tényinformációk alapján és az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szakértőinek konstruktív hozzájárulásával sikerült olyan módosító javaslatokat kidolgozni, melyeket a kormány támogatni tud.
A módosító indítványok - szám szerint 23 - egy csomagot képeznek. Elfogadásuk biztosítja az Állami Számvevőszék által hiányolt mérlegegyezőséget, ami az alapok évközi folyamatai és az éves auditált beszámolójuk alapján elvárható lett volna. A kormány által támogatott módosító javaslatokat értékelve tájékoztatom önöket, hogy a benyújtott törvényjavaslathoz képest a bevételi oldalt érintő módosító indítványok elmozdulást nem okoznak. A kiadási oldalon a Nyugdíjbiztosítási Alap vonatkozásában a kiadás 516 millió forinttal nő, az Egészségbiztosítási Alap vonatkozásában a kiadás 28 millió forinttal csökken.
Az eltérések több tényező együttes hatására következnek be. Ezek részletezésétől eltekintek, mivel a bizottsági viták során egyetértés mutatkozott róluk. A változások együttes hatását tekintve a módosító javaslatok az alapok kiadási főösszegét 488 millió forinttal megnövelték, és hiányát ennyivel magasabb összeggel állapítják meg a benyújtott javaslathoz képest. A hiány rendezésére a központi költségvetés zárszámadásáról szóló, valamint az e törvényben foglalt rendelkezések értelmében 1997. december 31-én kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem a tisztelt Házat, a módosító javaslatok figyelembevételével fogadja el a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi zárszámadásáról szóló törvényjavaslatot.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem