DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tanulságos ez a mai vita, hiszen az első hozzászóló a felhasználható két percből egy perc húsz másodpercet arra használt, hogy másról beszéljen, a fennmaradó idejét pedig arra használta fel, hogy összefüggéstelen (Dr. Torgyán József: Te mire használod, te szerencsétlen!) mondatok hangozzanak el.
A második felszólaló elismerte, hogy amiről a pénzügyminiszter úr beszélt, az úgy van, csak azt mondta, hogy ehhez semmi köze nincs a kormánynak. Én pedig arról szeretnék beszélni, hogy jó, hogy így van, amiről a pénzügyminiszter úr beszél, mert emögött ott van az ország teljesítménye; jó, hogy így van, amiről a pénzügyminiszter úr beszél, mert ebben benne van egy fejlődés lehetősége, amely az itt élő embereknek, a magyar társadalomnak ad kibontakozási lehetőséget; és jó, hogy így van, mert kellő tapasztalatokat lehetett szerezni abban, hogy egy kormányzat gazdaságpolitikai, pénzügy-politikai tevékenységében mi a kívánatos elem és mi nemkívánatos, mivel lehet a folyamatokra hatni és mivel nem, és mindez talán önöknek is okulásul szolgálna, amennyiben figyelmesen hallgatják ezeket a felszólalásokat.
De leginkább azért jó, hogy így van, ahogy a pénzügyminiszter úr mondta, mert tényleg sokba kerülne az - és ebben egyetértek Kádár Bélával -, ha nem így lenne. Nagyon sokba kerülne - nem a kormánynak, nem a parlamentnek, hanem a magyar társadalomnak. És jó, hogy így van, hogy annak alapján vitatkozhatunk, hogy Magyarország hírneve jó a világban, és ez gazdasági, pénzügyi és politikai előnyökkel jár. Azt kívánom magunknak, hogy mindig ilyen alapon vitatkozzunk a jövőben is.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem