DR. RASKÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt örül ezeknek a jó híreknek, és reméli azt, hogy a jó hírek tartósak lesznek. De úgy gondoljuk, a jó hírt valóban a lakosság nagy része még mindig nem érzi, és pénzügyminiszter úr szíves figyelmét szeretném felhívni arra, hogy ennek a stabilizációnak bizony igen súlyos ára volt, a belföldi piac rendkívül rossz helyzetben van még ma is. Miután ön mezőgazdaságot, élelmiszeripart említett, szeretném megemlíteni önnek, hogy a vásárlóerő csökkenése miatt 1997-ben tovább csökkent az élelmiszer-fogyasztás, méghozzá igen súlyos mértékben. Főbb termékeknél a csökkenés meghaladja a 10 százalékot - csak 1997-ben. Tessék megnézni a KSH legújabb adatait ezzel kapcsolatosan.
Örülünk, hogy persze a mezőgazdaság támogatást kap, de ne azért kapjon, mert az elveszett belföldi piacai miatti árbevétel-kiesést valamilyen formában kompenzálni kell, mert ez olyan, mintha egyik zsebemből a másikba tenném a pénzt.
Nemcsak a gazdák érzik ennek a megszorításnak a kárát, kicsik és nagyok egyaránt, hanem - azt gondolom - az egészségügy és számos más olyan közintézmény, legyen az kutatás, legyen az oktatás, amelynek területén olyan emberek dolgoznak, akiknek szintén joguk van arra, hogy részesei legyenek ennek a jó hírnek, ők is érezzék azt, hogy a kedvező változások belátható időben elérik őket.
Tehát a Magyar Demokrata Néppárt nevében csak arra szeretném felhívni a figyelmet: örülünk a stabilizációnak, örülünk, hogy megindult a gazdasági növekedés, de úgy gondoljuk, a (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) magyar népnek, az állampolgároknak ugyanúgy joguk van ezekben a kedvező változásokban a lehető leghamarabb részt venni, és ne csak azért (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), mert jövőre költségvetési év... - a választásra készül.
Köszönöm. (Taps az MDNP soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem