DR. KÁDÁR BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KÁDÁR BÉLA
DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! A török szultán udvarában fényes jutalom járt a jó hírek hordozójának (Dr. Torgyán József tapsol.), és Medgyessy miniszter úr most már ebben az évben február óta sokadszor vállalkozik a fényes jutalom reményének legkisebb mértéke nélkül arra, hogy jó híreket hozzon nekünk, noha ilyen jó hírekkel meglehetősen gazdagon van elárasztva az ország. Mi tisztában vagyunk azzal, hogy a jó hírnév az ország számára rendkívül fontos, hiszen a hiánya nagyon sokba kerülhet. Közös érdekünk a jó hírnév, de azt azért elsősorban külföldön kell elmondani, lehetőleg nagy hangerővel, itthon viszont azt kell elmondani, hogy mibe került e jó hírnév megszerzése az elmúlt évek mulasztásai nyomán, hogy bizony azért túlzottan magas árat fizettünk, és államháztartási deficitünk, eladósodásunk némileg csökkent, de átalakult társadalmi, nemzeti deficitté meg jövőben beváltandó nemzeti adóságokká.
Azon külön csodálkozom, hogy az a kormány, amely néhány évvel ezelőtt büszkén hirdette, hogy most kivonul a gazdaságból és átadja a helyet az önsors-alakítási erőknek, most büszkén magának vállalja az összes olyan javulási eredményt, amely valóban bekövetkezhetett a magyar gazdaság helyzetében, csakhogy ez a javulás sajnos nem a kormányzat költségvetéseinek vagy gazdaságpolitikai lépéseinek következménye, hanem a mindenható akaratából a jó termésnek, kedvező időjárásnak, kedvező konjunktúrának, szomszédságban végbemenő stabilizálásnak, a kelet-európai mélyrepülés befejeződésének köszönhető.
Szóval nem érdemes itt politikai szépségversenyeket tartani, mert akkor úgy látjuk, hogy a kormány szemlélete egydimenziós marad (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és nem találja meg ez a hat párt, amely keres egy nemzeti stratégiát, azt az egyetértést, amely legalábbis a leglényegesebb hírnév-alakítási kérdésekben közös országos érdek. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem