AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Természetesen abban maradéktalanul egyetértünk, hogy valóban súlyos örökség a múltból a panellakások problémája, és ez komoly gondot jelent az ott lakó emberek számára. Nyilván abban is egyetértünk, hogy különösen az energiaracionalizálást, -megtakarítást szolgáló felújításokat állami eszközökkel, hitellehetőségekkel is támogatni kell. Pontosan ezért született ezzel kapcsolatosan kormánydöntés, és jutott el a dolog ezekben a napokban ahhoz a ponthoz, hogy most már valóban, a lebonyolító kereskedelmi bankoknál is hozzáférhetővé válik - részben már vált, részben napokon belül válik hozzáférhetővé - ez a bizonyos hitel. Szeretném itt is elmondani, hogy amelyek szerződtek erre, azok a Unicbank, a Magyar Hitelbank, a Konzumbank, a Rákóczi Bank, a Postabank és a Takarékbank. Tehát az állampolgárok ezen bankok fiókjaiban vagy most, vagy néhány napon belül elkezdhetik a konkrét hitelkérelem előkészítését, illetve benyújtását, és fölvehetik ezt.
Azt gondolom, némi félreértés keletkezett a tekintetben, hogyan is van a német hitel eme egész konstrukció mögött. Természetesen nem arról van szó, hogy másfél évvel ezelőtt fölvettük a hitelt és azóta parkolt volna. Eléggé elhúzódtak a hitellel kapcsolatos tárgyalások; szeretném hozzátenni, hogy pénzügyi értelemben ezek persze előnyösen változtak, mivel a kamatfeltételeken sikerült módosítani. A dolog lényege, hogy amikor már létrejött a német hitelre vonatkozó hitelszerződés maga, ahhoz képest már viszonylag hamar létrejöttek ezek a feltételek, tehát létrejöttek a szerződések a lebonyolító kereskedelmi bankokkal, és megindul az egész konstrukció.
Abban önnek természetesen igaza van, hogy nagyon szerencsétlen és nem jó, hogy ennyi ideig elhúzódott a dolog (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), innentől kezdve azonban most már előre kell nézni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem