DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Teljes szövegű keresés

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt mondta az államtitkár úr, hogy valamiféle reorganizációnak volt tekinthető ez a tranzakció. Én azonban azt gondolom, hogy nagyon-nagyon rossz reorganizációnak tekinthető. Én azt hiszem, ebben az esetben ahelyett, hogy szembenéztek volna a problémával, egy látszatmegoldást kerestek. És hogy mennyire látszatmegoldást kerestek, ezt abból is lehet látni, hogy ez a cég máig sincs bejegyezve; a privatizátor üzleti életben betöltött szerepét, szakmai előéletét nem vizsgálták. A privatizátornak nem volt ehhez hasonló korábbi üzleti tevékenysége! Bankgaranciát ugyan bemutatott, de kérdés, hogy ennek valódiságát hogyan vizsgálták.
Tehát itt az az igazi alapvető kérdés, hogy miközben nagy ütemben folyik a privatizáció, aközben itt van egy cég, amelynek több milliárdos adóssága halmozódott fel, aközben olyan tranzakcióval próbálják ezt a céget "megmenteni", valamiféle reorganizációt végezni, aminek következtében újabb egymilliárdos tartozás halmozódik fel.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez nem valamiféle reorganizáció, ez nem valamiféle privatizáció, ez egy probléma mellékesként kezelése - ez nemtörődömség, tisztelt képviselőtársaim! És ráadásul ez nemtörődömség azzal az 1200 dolgozóval szemben, akinek a feje fölött a céget így akarták reorganizálni!
Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem