ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm, államtitkár úr. Megkérdezem képviselőtársaimat, kíván-e még valaki hozzászólni. (Nincs ilyen irányú jelzés.) Nem kíván.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottság javasolja az Országgyűlésnek, hogy az interpellációra adott választ a Házszabály 117. §-ának (4) bekezdése a) pontja alapján fogadja el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a jelentést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 137 igen, 9 nem, 23 tartózkodás.) Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés pillanatnyilag határozatképtelen. Felszólítom ezért a folyosókon és az irodákban tartózkodó képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni az Országgyűlés határozatképességének biztosítására! (Rövid szünet.)
Kérem képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek az ülésterembe fáradni! A teremőröket pedig tisztelettel arra kérem, szóljanak a folyosókon tartózkodó képviselőtársainknak, hogy szavazásra kellene sort keríteni, és a Ház határozatképtelen. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Ismét megkíséreljük a határozathozatalt. Kérem, hogy szíveskedjenek szavazni abban a témakörben, hogy elfogadják-e a kulturális bizottság jelentését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 145 igen, 2 nem, 34 tartózkodás.)
(15.00)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés még mindig határozatképtelen. Ezért ismételten felkérem minden képviselőtársamat, aki az épületben tartózkodik, hogy szíveskedjék sürgősen az ülésterembe fáradni, ellenkező esetben a Házszabálynak megfelelő rendelkezés szerint nyilvánosságra kell hoznunk mindazon képviselők nevét, akik nincsenek jelen az ülésteremben akkor, amikor határozathozatalra kellene sort keríteni. Kérem, szíveskedjenek sürgősen az ülésterembe fáradni. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Ismételten felkérem a jelen lévő képviselőket, hogy szavazzanak. Amennyiben a szavazás sikertelen lesz, akkor ezt a kérdést elnapolom, további interpellációkra térünk át, és a megfelelő intézkedéseket, a hiányzó képviselők nevének nyilvánosságra hozatalát el fogom rendelni. (Szórványos taps.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelző táblán 139 igen, 2 nem, 28 tartózkodás jelenik meg.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a harmadszori határozathozatalnál is határozatképtelen volt. (Az SZDSZ és az MSZP padsoraiból több képviselő jelzi, hogy nem működött a gépe.) Az a néhány szavazó, aki most jelentkezik... (Dr. Torgyán József: Ügyrend! Nem lehetett hallani!) Ha nem hallották, hogy elrendeltem a szavazást, akkor ismételten elrendelem a szavazást. Kérem, szavazzanak most képviselőtársaim! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 160 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 36 tartózkodás mellett a jelentést elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem