DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Meg tetszett említeni a bűncselekmények megelőzését, amit azért tartok helyesnek - ezt különben a rádió is közölte -, mert az ember életét lényegében az öröklött tulajdonságok, a családban nyert nevelés, az iskolában tanúsított és kapott értékek, továbbá munkahelye és életkörülményei adják meg. (Dr. Hack Péter: És még mennyi minden más!) Szeretném hangsúlyozni - remélem, miniszter úr egyetért velem -, hogy a megelőzés tekintetében a legfontosabb a családok megerősítése a legnagyobb mértékben, továbbá az olyan iskolai nevelés, amely nemcsak a felebaráti szeretetet, de a keresztény értékrendet is tanítja.
Nemcsak meggyőződésből, hanem tapasztalataim alapján is mondom - amit egyszer már elmondtam ebben a Házban -, hogy számos embert védtem életemben, de még nem találkoztam olyan keresztény értékrendben nevelt, jó családi nevelést kapott emberrel, aki bűncselekményt követett volna el. (Zaj a kormánypárti oldalon. - Közbeszólások.) Kérem szépen, csak szóljanak, önök más állásponton vannak - ezt el is várom önöktől.
Végezetül azt szeretném még mondani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - befejezem, elnök asszony -, hogy a család megerősítése és az iskolai nevelés a legjobb orvosság a bűnözés megelőzése és a közbiztonság javítása szempontjából. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem