BARKÓCZY GELLÉRT

Teljes szövegű keresés

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Van-e tudomása önnek arról, hogy jelenleg az 5138/1997. számú megyei parancsnoksági utasítás alapján a Vám- és Pénzügyőrség Baranya, Somogy és Tolna megyei parancsnoksághoz tartozó vámhivatalaiban a szolgálati gépkocsik futását havi 2500 kilométerre korlátozták? Tudja-e ön, államtitkár úr, milyen hosszú a Balaton-part, milyen messze van Siófoktól Balatonszentgyörgy vagy Balatonmária, Pécstől Tamási, Fonyódtól Kaposvár?
Hogyan végezhet a pénzügyőrség eredményes felderítő, ellenőrző munkát a Balaton-parton, hogy védheti meg a feketegazdaság ellen, a jogtalan forgalmazók ellen a tisztességes adófizető vállalkozókat és állampolgárokat úgy, hogy köbcentire kimérik a felhasználható üzemanyagot? Üljön a finánc talán vonatra, buszra, biciklire, vagy kössön a lábára görkorcsolyát? (Derültség. - Dr. Torgyán József tapsol.) És lesz majd elég pénz a görkorcsolyára?
Tisztelt Államtitkár Úr! Három megye fináncai együttesen autóztak el áprilisig 1 millió 300 ezer forintot havonta, miközben több száz milliós visszaélésekre derítettek fényt, és tették a dolgukat. Ez volt talán a sok, amit most csökkenteni kell? Mennyit takarít meg így a pénzügyi tárca? Talán 100 ezret vagy 200 ezret, vagy hármat? A becsületes kormánypárti sihederek ennyit tocsikoltak el percenként, ha van rá mód vagy idő, lehetőség. Vagy talán éppen ez a baj? Ezért kell megkötni a vámosok kezét, rátenni a kilométer-korlátozás kerékbilincsét az autókra? Kinek áll ez érdekében, államtitkár úr, a pénzügyőrséget olyan helyzetbe hozni, hogy ne végezhessen érdemi munkát?!
Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem