AKAR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy sem a Pénzügyminisztérium, sem a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága ebben az ügyben semmiféle intézkedést nem tett. A tíz megyei területi parancsnokság közül egy esetben fordult elő az, hogy egy ilyen jellegű belső szabályozást megjelentettek.
A szervezeti struktúrából adódóan a megyei területi vámszervek a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségeken belül önállóan gazdálkodnak, osztják fel azt különböző felhasználási jogcímek között. A megyei parancsnokság ebben az esetben saját hatáskörben, az elvégzendő feladatok ismeretében szabályozta a gépkocsik futásteljesítményét, aminek alapját a '96. évi tényadatok képezték. Ez az előző évben gépkocsinként 2178 kilométer/hó volt. A feladat szerteágazóbb lett, de ugyanakkor a gépkocsik száma is növekedett. A megyei parancsnok a várható feladatokat mérlegelve '97-re 2500 kilométerben határozta meg a betartandó keretet, amely így 15 százalékos növekedést jelentett. A kiadott utasítás alapján a vámhivatali parancsnok mérlegelési jogköre, hogy melyik gépkocsit milyen mértékben érinti az intézkedés.
A kilométerkorlátot éves átlagban, vámhivatali szinten kell betartani, attól egyes gépkocsik esetében, illetve időszakban lehetőség van eltérésre. Indokolt esetben a középfokú szerv jóváhagyásával a vámhivatalok között is megengedett az átcsoportosítás. A megyei parancsnoksághoz 15 vámhivatal tartozik, a kiadott utasítás fokozott követelményeket támaszt, és arra ösztönzi a parancsnokokat, hogy szolgálatszervezés tekintetében körültekintően járjanak el.
Az első tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csupán egyetlen vámhivatal nem tudja betartani az előző évhez képest megnövelt átlag kilométerkeretet.
Köszönöm szépen figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem