DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársam! Szóba kerültek a jegyzők. Itt szeretném tájékoztatni a Házat, hogy a tisztelt Ház elé kerülő törvénymódosítás kiemelten foglalkozik a jegyzőkkel, és a jelenlegi 3,5-szeres szorzó egészen 5-szörösig megy fel. Tehát ez bizonyítja azt, hogy a kormány tudatában van annak, hogy a jegyzők milyen felelősségteljes munkát végeznek.
Az önkormányzatok is szóba kerültek még az első felvetésnél. Ezzel kapcsolatban valóban azt szeretném mondani, hogy nem arról van szó, hogy néhány önkormányzatnál elérik azt az illetményalapot, amit az államigazgatásnál, hanem a túlnyomó többsége, csaknem 85 százaléka eléri a 23 400 forintos illetményalapot, és mindössze 90 önkormányzat van, ahol ez kevesebb 23 400-nál, és 290-nél ennél több.
Tehát az arányokra szeretném felhívni a figyelmet: jóval kevesebb azoknak a száma, amelyek gyakorlatilag hátrányos helyzetben vannak, tehát rosszabbak az illetményalapot tekintve, mint az államigazgatási szerveknél. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem