DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! A tény az, hogy amikor a kormány a közelmúltban foglalkozott a köztisztviselők illetményével és a köztisztviselői törvény módosításával, akkor közel sem csak a vezetők és a felsőfokú végzettségűek illetményének emelésére tett intézkedéseket, hanem átfogóan, a köztisztviselők teljes körét érintően. Az természetesen más kérdés, hogy a köztudomásúan szűkös lehetőségek figyelembevételével ez nem kielégítő, és mi sem vagyunk ezzel megelégedve.
Ugyanakkor pedig az is tény, hogy az átlaghoz képest valóban sor került egy jelentősebb, de véleményem szerint - s azt hiszem, ebben sem tér el a véleményünk - kiugrónak vagy túlzónak nem mondható illetménypótlék bevezetésére a vezetői kar és vezetői kör tekintetében. Erre pont azért volt szükség, mert már tragikus méreteket öltött a vezetői, felső fokú végzettségű, diplomás kör eláramlása az államigazgatásból. Tehát gyakorlatilag egy szakembermegtartó képesség erősítésére volt szükség.
(13.50)
Azt, hogy ugyanakkor pedig nem csak a vezetők körében került erre sor, bizonyítja, hogy a múlt évben elfogadott törvénymódosítás alapján a helyi államigazgatási szerveknél dolgozó diplomás köztisztviselők 10 százalékos illetménykiegészítésben részesülnek, a legalább megyei illetékességű területi szerveknél dolgozók pedig 20 százalékos illetménykiegészítésre jogosultak. Ez a korábbi években az első kategóriánál egyáltalán nem volt, a második kategóriánál pedig 10 százalékot tett ki. Ugyanakkor pedig a vezetőkön és a diplomásokon kívül is mintegy 19,5 százalékos volt az emelés, amiből 17 százalékot tett ki az illetményalapnak 18 ezer forintról 23 400 forintra történő emelése. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem