DR. TOLLER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mondhatnám azt is, hogy semmi rendkívüli nem történt. Az Alkotmánybíróság elvégezte feladatát egy alkotmányossági felülvizsgálat keretében. Ilyen feladat volt korábban is, és azt is elvégezte. Úgy gondolom, hogy amíg a Magyar Köztársaságnak nem lesz új alkotmánya, amíg az alkotmány rendelkezései a gazdasági rendszerváltás eredményeit nem igazán tükrözik, addig a parlament, az Alkotmánybíróság és valamennyi hatalmi ág együttes felelőssége az, hogy korrigáljuk egymás esetleges hibáit, tévedéseit, vagy kitöltsük azt az űrt együttesen, ami a jogalkotásban a gazdasági szabályozás tekintetében megjelent, illetve elmaradt.
Úgy gondolom, az Alkotmánybíróság bölcsebb volt, mint a parlamenti pártok néhány képviselője, hisz mindig elfelejtik hozzátenni azt, hogy ami a költségvetést és a tb-költségvetést érintette, vagy közvetve érinti, az ezzel kapcsolatos alkotmányossági észrevételek mellett ezeket a törvényeket csak decemberi hatállyal helyezte hatályon kívül, mozgásteret adva a kormánynak arra, hogy a költségvetéssel és az új elvek alkalmazásával 1998-ban határozhassa meg azokat a követelményeket, amelyeket az Alkotmánybíróság elvár. Azt hiszem, hogy nem történt semmi rendkívüli. Mi magunk fegyelmezetten - és mindig fegyelmezetten - tudomásul vesszük az Alkotmánybíróság döntését, és amit kell, időben fogjuk korrigálni; nem biztos, hogy tökéletesen sikerül, de azt hiszem, az alkotmányos keretek ma már adottak ennek az elvégzéséhez.
Szabadjon egy megjegyzést tennem Csépe Béla képviselőtársamnak. Amikor a Bokros-csomagnál nagy örömmel üdvözölte az Alkotmánybíróság szerzői jogdíjakkal kapcsolatos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) döntését, most ugyanolyan örömmel támogatta azt is, hogy a szerzői jogdíjakat (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.) meg lehet tb-ztetni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem