DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A XX. század egyik legnagyobb államférfija, Churchill mondta annak idején azt, hogy: "ha béketárgyalásra kerül sor, a nemzetközi találkozón egy széket fenn kell tartani annak a magyar politikusnak, aki inkább önmagára emel fegyvert, semmint másokra."
Hadd mondjam most Kovács László emlékeztetője után, hogy ha Magyarország helyet kap a NATO-ban, annak nem egyik vagy másik politikus, nem egyik vagy másik kormány a kivívója, hanem az a magyar nemzet, amelyik ma emlékezik arra, hogy mellettünk legsúlyosabb érvként az a csapat szolgált, amelyik ezen a napon vesztette életét.
Aligha véletlen, hogy ma a világ egyszerre emlékezik arra, hogy a magyar nemzet viselte a legsúlyosabb terhet, a magyar nemzet hozta a legnagyobb áldozatot a szabadság küszöbének átlépéséért annak idején, 1956-ban, és a bosszú esztendeiben az a Magyarország, amelyik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) nem jutalomért cselekedte, de büszke arra, hogy áldozata - legjobbjainak jóvoltából - (Az elnök a csengő újbóli megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nem volt hiábavaló. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem