DR. KÁDÁR BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KÁDÁR BÉLA
DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Köszönöm, elnök úr, a szót. Szent-Iványi frakcióvezető úrnak arra a sommás megállapítására szeretnék visszatérni, hogy micsoda óriási különbségek vannak 1994 és 1997 gazdasági fejleményei között, amikor az egy lejtőmenet volt, szinte ugyanilyen számokkal, most viszont ugyanazok a számok nagyon erőteljes hegymenetet közölnek. (Moraj.)
Frakcióvezető Úr! Nagyon örülünk mindannyian, mind a 10 millió 200 ezren, ha jó híreket hallhatunk a magyar gazdaságról, de összefacsarodik a szívünk, ha ennek egyedüli bizonyítékát az ilyen és hasonló kitételek jelentik: ha akkor 3 százalék volt a gazdasági növekedés, és most is 3 százalék, akkor az valami óriási fejlődést jelent; ha 1994-ben 20 százalék volt az exportnövekedés, és az idén 10 százalékot jelez előre a tárca, akkor ez valami óriási fejlődést jelent; ha akkor 6,4 százalék volt az államháztartási deficit GDP-hez viszonyított aránya, akkor az erre az évre várható 4,9 százalék valami óriási felemelkedést jelent!
Frakcióvezető Úr! Ez nagyon kevés ilyen summás megállapítások megtételéhez, és különösen az ország helyzetének a javításához, mert retorikai nyilatkozatoknál sokkal többet kellene tenni annak érdekében, hogy a helyzet ténylegesen javuljon. Ha önök nincsenek tisztában azzal, hogy még egyáltalán nem oldottuk meg mindazt a súlyos kihívást, amely az országra leselkedik az elkövetkező években, akkor valóban nem nézhetünk optimizmussal a hátralevő 11 hónapra, ami ebből a ciklusból még valóban hátravan.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem