DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt az elmúlt héten csütörtökön a Zeneakadémián "A polgári ellenzék napja" címmel megrendezett történelmi emlékestjével kapcsolatos kormánypárti reagálásversenyben a második helyre szorult szabaddemokrata észrevételeket is nagy figyelemmel hallgattuk. (Derültség az ellenzék soraiból.) A hét végén is több sajtónyilatkozatban, most Kovács László külügyminiszter úr napirend előtti hozzászólásával kapcsolatban el tudtuk azt mondani, és újra meg kell erősítenünk, hogy úgy éreztük, és most is úgy érezzük, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció az elmúlt három esztendőben sorozatban olyan döntéseket hozott gazdaságpolitikában, szociálpolitikában, oktatáspolitikában, külpolitikában, amelyek az ország érdekeivel ellentétesek.
Egy felelős ellenzéki pártnak - egy olyan pártnak, amely programjában a XX. század vége, a XXI. század eleje polgárosodásának az elképzeléseit fogalmazza meg - az a kötelessége, hogy felszólítsa a kormányt, tartózkodjon mandátumának hátralévő egy esztendejében attól, hogy továbbra is az ország érdekeivel ellentétes döntéseket hozzon. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Hogyne!) Nem tudjuk nyugodt szemmel nézni azt, hogy most az önök segédletével, a Szabad Demokraták Szövetségének a segédletével másodszor kísérli meg a Magyar Szocialista Párt azt, amit 1989-ben megkísérelt, de nem sikerült. Most 1994 óta újra megkísérli a privatizáció keretében, hogy az ország működő állami vagyonát az utolsó szögig széthordja. (Taps és közbeszólás az ellenzék soraiból: Így van!) Ennek a mi részünkről bizony a tiltakozás hangjait kellett megszólaltatnia.
Egyébként, tisztelt frakcióvezető úr, a magunk részéről nagyon szívesen vennénk, ha önök tevőlegesen közreműködnének abban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy ne kelljen még egy esztendőt várni a következő parlamenti választásig... (Közbeszólás az MSZP soraiból: Izgultok, mi?), ne kelljen - az ön kifejezésével élve - hibernálni az országot egy esztendeig, hanem a lehető legrövidebb időn belül teremtődjék meg annak a lehetősége, hogy a választópolgárok dönthessenek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és a változás mellett szavazhassanak. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem