DR. SALAMON LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Egyetlenegy kérdésre szeretnék reagálni a Sebők képviselő úr által elmondottakból, és arra is azért, mert ez olyan, amivel többet foglalkozunk, nemcsak e vita kapcsán merül föl; nevezetesen: a köztársasági elnöknek milyen megkötése van az új miniszterelnök megbízatását illetően.
Egyáltalán nem biztos, hogy a köztársasági elnök a választások során első helyen végzett párt elnökét köteles - vagy a párt által javasolt személyt köteles - miniszterelnöknek jelölni és megbízni, hanem azt a személyt, amely személy maga mögött egy kormányképes többséget tud felhozni. Tehát ez a garancia arra, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány is egy garancia mindarra, amit Sebők János mond, mert ha a köztársasági elnök - tételezzük föl - a kormányalakításra képes többséggel szemben egy kisebbségi erőt képező párt jelöltjét nevezné ki, akkor azt konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal a többség pillanatokon belül leválthatná, tehát az alkotmányjogi megoldása megvan az esetleges visszaélésszerű hatalom, hatáskör gyakorlásának is.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem