PANCZA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

PANCZA ISTVÁN
PANCZA ISTVÁN (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Korábban már kétszer interpelláltam az 1994. április 6-án Nagymágocson tartott szabálytalan földárverés ügyében, amelyen szegedi földterületet árvereztek el helytelen helyrajzi számon és művelési ágon történt meghirdetés után.
Ezen az árverésen a Csongrád Megyei Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal vezetői, a szegedi földhivatal vezetői és a DEFAG vezetői szereztek földterületeket Szegeden, a Kandó Kálmán utca hátsó részén lévő erdősáv területén. Ezt a területet az ott lakók szerették volna megszerezni, de a fent közölt vezetők hamis adatokkal kijátszották Szegeden a Kandó Kálmán utca lakóit.
(15.00)
A korábbi interpellációimra Kis Zoltán, az FM politikai államtitkára válaszolt és elismerte, hogy valóban szabálytalanság történt az árverést illetően. Államtitkár úr azt is kijelentette, ha a bíróság meghozza a jogerős ítéletét, melyben elismeri a szabálytalanságot, akkor a fent említett intézmények vezetői megkapják méltó büntetésüket. A Csongrád Megyei Bíróság 3.Pf.2184/1996/7. szám alatt meghozta jogerős ítéletét, melyben semmisnek tekinti az említett szabálytalan földárverést.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérdezem ezek után - ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó! -, mi lesz az államtitkár úr ígéretével, történt-e ez ügyben már intézkedés.
Várom miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem