GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt véleménye szerint a Budapest Bank botrányos privatizációja bizonyítja, hogy Magyarországon a politikai elit és a pénzügyi elit összefonódott. A Független Kisgazdapárt az elmúlt két év során nagyon sok esetben felszólalt a botrányos privatizáció miatt, Torgyán József '97 elejéig huszonöt alkalommal szólalt fel, '97. május 20-án követelte a büntetőeljárás megindítását a felelősök ellen, '97. február 4-én például interpellációban kérdezte meg a frakció, hogy a kormány mikor vonja felelősségre Bokros Lajos volt pénzügyminisztert; most már tudjuk, hogy Draskovics államtitkár úr is felelős e botrányos privatizációban.
A Független Kisgazdapárt nagyon elítélte azt a módszert, amikor például az egyetemisták 2000 forintjához fordult Bokros Lajos akkori pénzügyminiszter. '95. május 8-án, több mint két éve mutattunk rá a parlamentben, hogy egyfelől milliárdos a pazarlás a bankkonszolidáció révén, és közben a társadalom legszegényebb rétegeinél pedig - ezek közé tartoznak főleg a vidéki egyetemisták - gyakorlatilag a 2000 forinttal próbálták betömni azokat a réseket, amelyeket a felelőtlen gazdaságpolitika ütött az ország gazdasági rendszerén.
Tehát még egyszer: a Független Kisgazdapárt elítéli azt, hogy a titkosítások harminc, ötven, akár nyolcvan évre nemcsak ennél a banknál, hanem a többi bank botrányos privatizációjánál is lehetővé teszik a felelősöknek, hogy ne kerüljenek büntetés alá, és ezért a Független Kisgazdapárt ajánlja a tisztelt kormányzatnak, elsősorban a pénzügyi kormányzatnak, hogy tekintse át és vegye komolyan az Állami Számvevőszék jelentéseit. Sajnos az a tapasztalatunk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy az elmúlt három évben ezeket önök mindig elodázták.
Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem