FÖLDESI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány a közelmúltban tárgyalta meg és fogadta el az autópályákról és a közutak fejlesztéséről szóló programját. Nagy örömömre szolgál ez a napirend, mert fontos és megkerülhetetlen feladat ez az ország gazdasági fejlettsége, fejlődése, fejlesztése, az országrészek kapcsolata miatt is; és nem utolsósorban az állampolgárok elemi joga a jó minőségű utakon való közlekedés.
Ismert azonban az ország különböző vidékeinek eltérő gazdasági, infrastrukturális helyzete, és az is ismert, hogy ezen belül a keleti megyék viszonylagos gazdasági elmaradottságban vannak, és a földrajzi távolságuk az ország más tájegységeitől - a nyugati országrésztől, Budapesttől és a nyugati befektetőktől való távolságuk is időnként - akadályozó tényező az infrastruktúra hiánya. Az ott élő emberek életminőségét jelentősen befolyásolja tehát az utak állapota, de hadd mondjam, hogy a hidak kis száma és ezen belül a minősége is - gondolok a már többször feszegetett tiszaugi híd állapotára is.
Egy mondatban hadd mondjam el, hogy az agrárágazat átalakulása is ebben a térségben volt az emberek számára a legmeghatározóbb. Nagyon sokan más vállalkozásba kezdtek, és emiatt is nagyon fontos lenne, ha ebben az országrészben az utak fejlesztése kiemelt prioritást kapna.
De szeretnék még egy érvet megemlíteni: az európai uniós integrációs folyamat közepette nem mindegy az, hogy a keleti országrészek leszakadnak-e más vidékektől vagy sem. Az ország egészének érdeke tehát, hogy ne nőjenek ezek a hátrányok, hanem olvadjanak a különbségek, ugyanakkor a keleti gazdasági, idegenforgalmi és tranzitkapcsolatok miatt is érdekelne engem, hogy a kormány elfogadott programjában a keleti országrészben - és ezen belül a Tiszántúlon, még közelebbről Békés megyében - milyen tervei vannak a tárcának. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem