DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Kedves Képviselő Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kénytelen vagyok engedélyt kérni, hogy én válaszolhassak a frakcióvezető úr kérdésére, a Házszabály ugyanis úgy rendelkezik, hogy ha a kérdezett nincs jelen - ez esetben a miniszterelnök úr -, akkor csak miniszter válaszolhat a kérdésre, ha ezt ön elfogadja. Ezért legnagyobb sajnálatomra nem az államtitkár úr adja meg a választ, hanem én teszek erre kísérletet.
Ön azt mondta kétperces kérdésében, hogy a magyar nép kifosztása történt meg. Tisztelettel felhívom önnek - mint jogvégzett embernek - a figyelmét a Btk. vonatkozó szakaszaira. Nem szerencsés dolog egy jogásznak összekeverni a politikai kategóriákat a büntetőjogi kategóriákkal. Ezt csak megjegyzésként szerettem volna elmondani. (Taps a kormánypárti oldalon. - Korózs Lajos: De ha nem ért hozzá?!)
Úgy gondolom, kérdéseire a választ nem a miniszterelnök úrtól és nem tőlem várja, hiszen ha ez így lenne, akkor a huszon-egynéhány alkalommal, amikor ön szóvá tett bizonyos dolgokat, és kérdéseket fogalmazott meg, ezek a válaszok számtalanszor elhangzottak. Hogy újólag felteszi a kérdést, az arra utal, hogy ön nem fogadja el ezeket. De szerencsénk van, hiszen az ÁSZ vizsgálatot végez ebben a tárgykörben, és a leghitelesebb válaszokat ezekre a kérdésekre a véglegesített, egyeztetett és megtárgyalt ÁSZ-jelentésből lehet megkapni.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem